• Novinky

            • Ďalšie opatrenie k obnoveniu prevádzky

              Vážení rodičia,

              v súčasnej situácii nám veľmi záleží na ochrane zdravia žiakov i zamestnancov. Chceme Vás ubezpečiť, že sme v súvislosti s otvorením ZŠ s MŠ od 1.6.2020, dôsledne zabezpečili všetky odporúčané hygienické opatrenia a požiadavky.

              V snahe minimalizovania rizík, nám 28.5.2020 bolo umožnené zrealizovať testovanie všetkých pedagogických zamestnancov, ktorí sa zúčastnia vyučovacieho procesu v ZŠ a MŠ od 1.6.2020. Krvné rýchlotesty, zamerané na detekciu prítomnosti protilátok proti koronavirusu SARS-CoV-2, boli u všetkých uvedených zamestnancov negatívne. 

            • Otvorenie školy od 1.6.2020

              Oznamujeme zákonným zástupcom, že od 1.6.2020 sa na základe rozhodnutia zriaďovateľa ZŠ s MŠ A. Merici obnoví v ročníkoch 1. – 5. prevádzka ZŠ s MŠ. Uvedené rozhodnutie vyplýva z výsledkov prihlasovania žiakov do výchovno-vzdelávacieho procesu realizovaného zákonnými zástupcami žiakov v priebehu minulého týždňa. Pravidlá a podmienky prevádzky budú realizované v súlade so zverejnenými údajmi v spomínanom prihlasovaní, vychádzajúc z opatrení schválenými MŠVVaŠ SR a RÚVZ SR.

              Pokyny k obnoveniu školského vyučovania od 1.6.2020

              Vážení rodičia, milí žiaci, od 1.6.2020 sa z rozhodnutia ministra školstva otvára aj ZŠ s MŠ A. Merici. V nasledujúcom texte uvádzame organizačné pokyny k vyučovaciemu procesu: 

              1. Príchod do školy je možný v čase od 7.30 do 8.30. Ranná služba v ŠKD nie je.
              2. Každý učiteľ si po rannom filtri prevezme žiakov svojej skupiny (podľa rozpisu skupín) vo svojej triede (skupiny TU).
              3. Žiak k hlavnému vchodu príde v sprievode zákonného zástupcu. Zákonný zástupca do budovy školy nevstupuje.
              4. Každému žiakovi bude v priestoroch informácií ZŠ zmeraná telesná teplota termo-kamerou, prípadne bezdotykovým teplomerom a bude mu vykonaná dezinfekcia rúk.
              5. V prípade, že žiak bude mať zvýšenú teplotu, zákonný zástupca ho musí bezodkladne zobrať do domácej starostlivosti.
              6. Zákonný zástupca (po odmeraní teploty žiaka) odovzdá triednemu učiteľovi pri prvom nástupe do ZŠ vyplnené čestné vyhlásenie rodiča o zdravotnom stave dieťaťa. V prípade prerušenia dochádzky dieťaťa do ZŠ na viac ako 3 dni, je potrebné opäť priniesť nové vyplnené prehlásenie (čestné vyhlásenie TU).

                Upozornenie: nie je potrebné nosiť iné potvrdenie od detského lekára!
                 
              7. Ak bude žiak, zákonný zástupca, prípadne rodinný príslušník pozitívne testovaný na COVID-19, zákonný zástupca je povinný túto informáciu neodkladne oznámiť vedeniu školy.
              8. Každý žiak musí mať z domu zabezpečené dve rúška na jeden deň (jedno si odloží v skrinke v škole) a vlastné papierové hygienické vreckovky.
              9. Rúško sú žiaci povinní nosiť len na verejných priestranstvách školy (wc, chodby, ...).
              10. Základná škola zabezpečí  pre žiakov jednorazové papierové utierky v triedach, toaletách a v školskej jedálni.
              11. Vyučovanie začína od 8.00 a bude prebiehať podľa individuálneho nastavenia jednotlivých skupín – skupiny sú rozdelené podľa prihlásenia na obedy a ŠKD.
              12. Obedy sa budú vydávať od 10.45 do 13.00 podľa harmonogramu (informuje pedagóg).
              13. Žiaci sa budú prezúvať len v prípade nepriaznivého počasia.
              14. Upravený rozvrh vyučovacích hodín je schválený vedením, učiteľ v skupine si môže rozvrh prispôsobovať individuálnym podmienkam - žiaci budú s rozvrhom oboznámení v prvý deň nástupu do ZŠ.
              15. Rodič môže prevziať dieťa z ŠKD v čase od 14.00 – najneskôr však do 15.30.
              16. Žiaka z ŠKD je možné vyzdvihnúť len s čipom. Rodičia sa zdržiavajú na informáciách len na čas potrebný na odčipovanie.  Potom čakajú vonku pred budovou školy na svoje dieťa v  odstupoch.
              17. Žiakov, ktorí sa nebudú stravovať v školskej jedálni a nie sú prihlásení do ŠKD, učiteľ odprevadí k hlavnému vchodu v čase zverejnenom v rozpise (informuje pedagóg). Žiakov 1. až 4. ročníka si pri odchode zo školy preberie zákonný zástupca.
              18. Žiaci 1. až 4. ročníka budú môcť ísť domov bez doprovodu zákonného zástupcu len vtedy, ak žiak prinesie podpísaný súhlas (súhlas rodiča s odchodom TU).
              19. Online vyučovanie pre žiakov 6. až 9. ročníka naďalej pokračuje podľa daného rozvrhu.
              20. Pre žiakov 1. až 5. ročníka, ktorí nebudú navštevovať školu, bude vyučovanie prebiehať už len cez stránku EduPage.
              21. Ďalšie rozširujúce informácie z ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu nájdete: učíme na diaľku
              22. O ďalších individuálnych požiadavkách jednotlivých skupín Vás bude informovať pridelený pedagóg ku skupine – uvedený pedagóg bude komunikovať so skupinou prostredníctvom EduPage, prípadne mailom.

              O konkrétnych skupinových podmienkach vyplývajúcich zo zabezpečenia výchovy a vzdelávania Vás budú priebežne informovať jednotliví učitelia.

               

              Stravovanie v ŠJ

              1. Žiaci chodia do školskej jedálne s rúškom, musia si so sebou vziať igelitové vrecko na odloženie rúška pri jedení.
              2. Prihlasovanie a odhlasovanie zo stravy je možné len elektronicky cez EduPage.
              3. V prípade, že žiak sa nezúčastní výchovno-vzdelávacieho procesu  a zákonný zástupca nestihne odhlásiť zo stravy ( choroba cez víkend, prípadne ranné teploty, nevoľnosti), rodič nemôže vyzdvihnúť stravu v školskej jedálni. 
              4. Diétne stravovanie v školskej jedálni v záujme dodržania epidemiologickej bezpečnosti nie  je možné.  Prosíme zákonných zástupcov  o zabezpečenie suchej stravy.
            • MINIdigi

              Milí žiaci a rodičia!
              Ako sme vás už prostredníctvom Edupage informovali, od 25. 5. - 31. 5. 2020 sa môžete zapojiť do kampane MINIdigi (v minulosti vám dobre známej pod názvom Vypni telku zapni seba). Jej cieľom je, aby sme nachádzali správnu mieru vo využívaní médií v digitálnej dobe.

              Na stránke hnutia Erko nájdete MATERIÁL, v ktorom si môžete vybrať niektorú z ponúknutých MINIdigi výziev alebo sa nimi môžete inšpirovať pre tvorbu vlastnej výzvy, a taktiež v ňom nájdete námety hodnotných aktivít, rozhovorov, modlitieb, ktoré môžu napomôcť pri rozvíjaní vzťahov v rodine, vzťahu k Pánu Bohu, či rozvíjaniu svojich darov a talentov.

              Ďakujeme, že nás informujete správou alebo fotografiou o tom, ako u vás prebieha kampaň, čo sa vám doma podarilo. Môžete tak robiť aj naďalej a posielať ich na adresu lucia.hudacekova@americi.sk (kontaktná osoba za našu školu sr. Mária Pavla Hudáčeková). Ak budete súhlasiť, niektoré z nich uverejníme na stránke školy, prípadne ich prepošleme organizačnému tímu MINIdigi kampane a budú zverejnené na webe erko.sk/minidigi i na fb eRka. Takto sa môžeme vzájomne inšpirovať v tom, ako sa nám darí byť MINIdigi.

              Prajeme Vám, aby vás MINIdigi týždeň povzbudil k žitiu digitálnej miernosti ako cnosti zajtrajška nielen počas dní kampane, ale aj do každého ďalšieho dňa.

               

              Prajeme vám pekný čas vo vašich rodinách!

               

            • Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie v MŠ na školský rok 2020/2021

              Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky sa žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v materskej škole na školský rok 2020/2021 podávajú do 31. mája 2020. Prosíme o vyplnenie elektronickej žiadosti do uvedeného termínu. Údaje vypĺňajte dôsledne na základe oficiálnych dokumentov (rodný list dieťaťa, občiansky preukaz a pod.) a dodržiavajte správnu diakritiku (dĺžne, mäkčene a pod.). Ak ste žiadosť zaslali aj do inej materskej školy/škôl, uveďte nám do poznámky jej/ich názvy. Pomôže nám to efektívnejšie zadministrovať žiadosti.  O spôsobe doručenia žiadosti v printovej podobe a tiež o doručení ostatných náležitostí (krstný list, potvrdenie od lekára) Vás budeme informovať na webovej stránke školy po 31. máji.


              Riaditeľ materskej školy rozhodne do 15. júla 2020 o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materskej školy, ak má k dispozícii všetky podklady pre rozhodnutie, inak rozhodne o prijatí na adaptačný pobyt alebo na diagnostický pobyt.  


              Kritéria pre prijatie sa nemenia, zostávajú v platnosti tak, ako boli zverejnené vo februári 2020.


               Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ

            • PRERUŠENIA VYUČOVANIA - DO ODVOLANIA

              Na základe usmernenia MŠVVaŠ SR zo dňa 24.03.2020  pokračuje  prerušenie vyučovania v ZŠ s MŠ Angely Merici v období od 16. marca 2020 do odvolania.

              Vyučovanie bude prebiehať i naďalej formou samoštúdia elektronicky (Edupage) v domácom prostredí, podľa pokynov jednotlivých vyučujúcich. Na analýze ďalších technických možností pracujeme.

              Ďakujeme

            • OZNAM PRE ŽIAKOV 5. a 9. ROČNÍKA  A ICH ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV

              TESTOVANIE 9

               Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl je zrušené pre školský rok 2019/2020.

               

              PRIJÍMACIE SKÚŠKY NA SŠ

              Prijímacie skúšky na SŠ sa uskutočnia najskôr 2 týždne od odvolania prerušenia vyučovania.

               

              PRIHLÁŠKY NA SŠ

              Termín podania prihlášky na SŠ zo strany zákonného zástupcu je do 15. mája 2020. Nie je potrebné k prihláške dokladať potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti.

            • ZÁPIS 1. ROČNÍK

              Oznam záujemcom o zápis do 1. ročníka základnej školy

              Zápis do 1. ročníka sa uskutoční formou elektronickej prihlášky zverejnenej na webovej stránke ZŠ s MŠ A. Merici. Elektronicka prihláška

              Rodičia, ktorí sa už registrovali formou e-rezervácie cez webovú stránku ZŠ a zároveň vyplnili a zaslali elektronickú prihlášku, sú už v evidencii školy (prihlášku na zápis už majú zaregistrovanú).

              Ak ste si vytvorili rezerváciu cez web a nezaslali elektronickú prihlášku, je potrebné e-prihlášku vyplniť a zaslať.  

              Elektronicka prihláška

              Viac info: https://zsamtt.edupage.org/a/zapis-do-1-rocnika

            • POPLATKY CVČ, ŠKD, MŠ

              Oznam zákonným zástupcom žiakov prihlásených do ŠKD, CVČ a MŠ

              Kompenzácie poplatkov nezrealizovaného vyučovania v zariadeniach ŠKD, CVČ, MŠ budeme realizovať na konci školského roka – podľa aktualizovaných inštrukcií MŠVVaŠ SR.

            • PRIJÍMANIE DETÍ DO MŠ 2020/2021

              Prijímanie detí do MŠ sa uskutoční v plánovaných termínoch (11. - 12. mája 2020). O podmienkach a spôsobe podania žiadosti Vás budeme informovať na webovom sídle školy v priebehu apríla.

            • Prerušenie vyučovania od 16. do 27. marca 2020

              Na základe usmernenia ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR zo dňa 12.03.2020 (viď. Príloha 1) sa prerušuje vyučovanie na ZŠ s MŠ Angely Merici v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

              Vyučovanie bude prebiehať podľa inštrukcií ministerky školstva i naďalej formou samoštúdia elektronickou -formou (Edupage) v domácom prostredí, podľa pokynov jednotlivých vyučujúcich.

              Priloha_1.pdf

            • Prerušenie vyučovania (10.3.2020 - 13.3.2020)

              V snahe eliminovať možné riziká v súvislosti s výskytom nového koronavírusu COVID-19  primátor mesta Trnavy po zasadnutí krízového štábu rozhodol o zatvorení  jaslí, materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

              Rímska únia Rádu sv. Uršule ako zriaďovateľ ZŠ s MŠ Angely Merici tiež rozhodol o prerušení výchovno-vzdelávacieho procesu od 10.3.2020 do 13.3.2020.

              Aktuálne informácie budeme uverejňovať na webovej stránke našej školy.

            • Usmernenie k opatreniam COVID-19

              Vážení rodičia.

               

              V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 vydáva Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky usmernenie pre školy a školské zariadenia:

               

              • V prípade, že žiaci alebo zamestnanci rezortu školstva, boli a vrátili sa v najbližšom období z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav.
              • V prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach kde sa vírus vyskytol, objavia vyššie uvedené symptómy za obdobie 14 dní a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, musí:

               

                • Zstať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi.
                • V prípade, že lekár na základe ppísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie.
                • V prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže bvodný lekár rozhodnúť že osoba ostane v domácej karanténe.

               

              Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky dôrazne

              NEODPORÚČA v súčasnej dobe organizovanie akýchkoľvek výletov, exkurzií a iných podujatí do oblastí, s potvrdením výskytom koronavírusu.

               

              Pre materské školy, základné školy, stredné školy, vysoké školy, školské zariadenia, študentské domovy a internáty ministerstvo školstva odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:

               

              • Pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd, alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu. Nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami.
              • Pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša.
              • Vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest

              a ktoré majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.

               

              Vylúčenie z vyučovania žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom koronavírusu, nie je možné, ak žiak plní povinnú školskú dochádzku. V ostatných prípadoch (napr. materská škola) je na zvážení riaditeľa školy po dohode so zákonným zástupcom dieťaťa. Pokiaľ sa u detí a žiakov neobjavia klinické príznaky respiračného ochorenia, nie je dôvod ich obmedzovať.

              Vážení rodičia, žiadame Vás, aby ste neposielali do školy dieťa s príznakmi ochorenia.

               

               

              Ďakujeme.

               

               

              V Trnave 2.3.2020                                                                            PaedDr. Pavol Sagan

                                                                                                                        riaditeľ ZŠ s MŠ A. Merici

            • Natáčanie relácie

              Milí rodičia!

              V piatok, 7. 2. 2020, bude počas korčuľovania na zimnom štadióne aj v čase vyučovania v priestoroch ZŠ s MŠ Angely Merici prebiehať natáčanie relácie do TV LUX. Relácia bude zameraná na život sestier uršulínok, ktoré pôsobia na našej škole.

            • Zmena platieb za stravovanie v ŠJ

              Od 2. polroka netreba uhrádzať príspevok na stravovanie z dôvodu dostatočnej výšky zálohovej rezervy (kaucie). (Posledná platba je za mesiac február 2020)

              Prosíme rodičov, aby si pozastavili trvalé príkazy na danú úhradu.

              Poznámka:

              a.)   ak by bol nedostatočný kredit žiaka na stravovanie, bude rodič upozornený prostredníctvom mailu,

              b.)   ak vznikne preplatok za školský rok 2019/2020 , bude vám vrátený na váš účet na konci školského roka.

            • Skrátené vyučovanie

              Dňa 6.12.2019 bude skrátené vyučovanie z dôvodu školenia pedagogických zamestnancov (4 vyučovacie hodiny + obed). ŠKD je v tento deň v riadnom režime.

            • Advent 2019

              V nedeľu, 1. decembra, sme vstúpili do nového cirkevného roka, ktorý začína stíšením a prípravou na slávnosť Ježišovho narodenia, Adventom. V rámci tohtoročného adventného obdobia pozývame vás aj vaše deti zapojiť sa a vybrať si, čo vám pomôže vytvoriť priestor pre Pána vo svojom srdci.

              1. Čítanie Biblie (1.12.-24.12.)

              Spoločným čítaním biblie v našich rodinách, triedach môžeme hlbšie prežívať Advent.

              2. Zbierka Kúsok tepla (2.12.-13.12.)

              Zapojme sa prinesením zimnej obuvi alebo ponožiek v dobrom stave do vestibulu našej školy do pripravených krabíc.

              3. Adorácia za rodiny (12.12.)

              Zastavme sa v predvianočnom zhone pri Pánovi, stíšme sa a počúvajme ho, aby sme vedeli naplniť poslanie, ktoré nám každému zveril: byť milujúcim človekom.

              4. Batôžkový projekt (2.12.-20.12.)

              Pripravme v rámci našich tried školské aktovky (batôžky) so školskými pomôckami pre svojich kamarátov v tisíce kilometrov vzdialených školách.

              Veríme, že si vyberiete niektorú z ponúkaných aktivít, ktorá vám pomôže zastaviť sa, stíšiť, stretnúť sa s Pánom vo svojom srdci, či objaviť ho v srdci druhého človeka.

              Vyprosujeme vám požehnaný čas Adventu!

               

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Angely Merici
      • 033/ 202 02 60 - informácie školy
      • Halenárska 45, 917 01 Trnava V Trnave Slovakia
      • 17643902
      • 2021191172
      • Mgr. Jana Kleimanová, riaditeľka riaditel@americi.sk sekretariat@americi.sk 033/ 202 02 61
      • materskaskola@americi.sk 033 / 202 02 62
      • ekonomka@americi.sk personal@americi.sk 033/ 202 02 63
      • psycholog@americi.sk 033/ 202 02 64
      • jedalen@americi.sk 033/ 202 02 65
      • https://www.facebook.com/ZakladnaskolaA.Merici/
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje