• Novinky

            • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

              Na základe § 150 ods. 5 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov riaditeľka ZŠ s MŠ A. Merici, Halenárska 45, Trnava

              u d e ľ u j e

              dňa 6.4.2021 riaditeľské voľno pre žiakov 5. – 8. ročníka z organizačných dôvodov  – Testovanie 9 2022.

              Žiaci 5.- 8. ročníka sú automaticky odhlásení zo stravy.

              Mgr. Jana Kleimanová.

              riaditeľka školy

            • Oznam

              Milí žiaci!

              Po dlhšej prestávke sme sa opäť rozhodli uskutočniť na našej škole zber papiera.

              Počas mesiaca marec a apríl si odkladajte noviny, časopisy, letáky. Kartónové krabice sa odovzdávať nemôžu. Zber chceme uskutočniť v týždni od 25.apríla do 29.apríla. 2022 v čase od 14.00 do 16.00 na školskom dvore.

               Veríme, že aj týmto spôsobom si pripomenieme Deň Zeme , ktorý sa oslavuje práve v mesiaci apríli. Jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch našej Zeme. Je potreba si uvedomiť, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, a preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi.

            • Dobrý deň, milí zamestnanci, rodičia a žiaci!

              Vojna vyháňa z Ukrajiny tisíce ľudí, ktorí prichádzajú na Slovensko s vierou a nádejou, že im dobrí ľudia pomôžu. Preto by sa aj naša škola chcela zapojiť do zbierky, ktorú vyhlásila Trnavská arcidiecézna charita. Zbierka sa bude na našej škole konať od 8.3.2022 do 15.3.2022.Zoznam vecí a potravín, ktorými môžete prispieť (prosím posielajte iba veci, ktoré sú v tomto zozname):

              Zoznam trvanlivých potravín: konzervy s mäsom, rybami, paštéty, strukoviny, instantné polievky, zaváraniny, džemy, káva, čaj, cukor, med, soľ, cestoviny, omáčky na cestoviny

              • Potreby pre deti: detské príkrmy: sušené materské mlieko, detská výživa, krupica, kaše

              • Hygienické potreby: toaletný papier, dámske hygienické pomôcky, plienky (všetky veľkosti), vlhčené vreckovky, jednorazové holiace strojčeky, pena na holenie, šampóny a sprchovacie gély, pracie prostriedky, prostriedky na umývanie riadu, dezinfekcia

              • Iné potreby: teplé deky, spacie vaky, lekárničky a zdravotnícky materiál na potrebu prvej pomoci

              Prispieť môžete aj finančne: charita.darujme.sk/ukrajina/

              Uvedomujeme si, že ekonomická situácia nie je veľmi priaznivá, preto sme Vám vďační za akúkoľvek pomoc či už vo forme modlitby, materiálnej alebo finančnej pomoci.

            • Februárové projektové vyučovanie

               

              Posledný februárový týždeň bol na našej škole opäť venovaný projektovému vyučovaniu. Hoci jeho príprava je vždy náročná, myslím si, že konečný výsledný efekt, stojí zato. Za 30 rokov fungovania cirkevnej školy jej brány opustilo veľa absolventov, ktorí sa k nej hrdo hlásia. My sme Vám priniesli krátke spomienky na školu cez písomné vyjadrenie troch z nich:

              Paulína Ištvancová  - speváčka, redaktorka televízie JOJ

              Je mnoho príbehov, ktoré by som mohla o ZŠ Angely Merici hovoriť. Čo si ale najviac vážim je, že vďaka nej som našla svoju najlepšiu priateľku, s ktorou to ťaháme už viac ako 20 rokov. Vedomosti, ľudský prístup učiteľov a priateľstvo – to mi vždy napadne, keď si spomeniem na školu. K tohtoročnému krásnemu jubileu jej prajem, aby naďalej spájala ľudí, aby žiaci, ktorí ju navštevujú boli hrdými absolventami a aby posolstvo Angely Merici šírili ďalej do sveta. Ďakujem za možnosť, byť súčasťou tejto veľkej rodiny.

               

              Andrej Zvolenský – športový komentátor

              Práve s mojou základnou školou sa spája moja prvá skúsenosť s televíziou. Na druhom stupni vybrali našu triedu do relácie Superchyty, ktorá svojho času chodila na RTVS. Súťažili v nej 2 chlapci a 2 dievčatá v rôznych disciplínach. Moja triedna pani učiteľka Monika Borisová vybrala z chlapcov mňa a Sebiho Pašeka. Vďaka tomu som sa prvýkrát objavil v televízií , v ktorej som o niekoľko rokov  neskôr pracoval ako športový komentátor. Aj základnej škole Angely Merici a jej skvelým učiteľkám vďačím za to , kde som sa v mojom živote dostal.

               

              Marek Rebro – tanečník spoločenských tancov

              Na školu mám množstvo spomienok. 8 rokov, ktoré som v tejto škole strávil, sa niekedy zdali, že ubiehali veľmi rýchlo, a inokedy si spomeniem na to, že sa mi to tiahlo. Mám veľa dobrých spomienok, najmä na ľudí, s ktorými som v škole v podstate vyrastal. Mojou triednou učiteľkou bola pani učiteľka Nízlová, ktorá ma učila Slovenský jazyk  a Dejepis. Dejepis patril, spolu s angličtinou, k mojim obľúbeným predmetom. Momentálne som v poslednom ročníku Bilingválneho štúdia na Obchodnej akadémii v Trnave, po ktorej, ak sa mi podarí, plánujem pokračovať v štúdiu na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Povedal by som, že tréningy a súťaže stíham. Občas je to úplne v pohode, ale sú aj časy, kedy sa skôr spolieham na zázrak. Za už viac ako 4 roky na Obchodnej akadémii som prišiel na to, že sú obdobia pokoja a obdobia takmer neustáleho stresu. Teda, aspoň v mojom prípade. Tréningy mám pravidelne takmer každý deň, pred dôležitými súťažami aj cez víkendy. Tak isto sa zúčastňujeme aj rôznych tanečných sústredení. Medzi moje najväčšie úspechy by som určite zaradil 7. miesto vo svetovom rebríčku za rok 2021, titul Majstra Slovenska v 10 tancoch (2020), ale aj tituly Vicemajstra Slovenska v štandardných (2019, 2020) a tiež 10 tancoch (2021.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Angely Merici
        • 033/ 202 02 60 - informácie školy
        • Halenárska 45, 917 01 Trnava V Trnave Slovakia
        • 17643902
        • 2021191172
        • Mgr. Jana Kleimanová, riaditeľka riaditel@americi.sk sekretariat@americi.sk 033/ 202 02 61
        • materskaskola@americi.sk 033 / 202 02 62
        • ekonomka@americi.sk personal@americi.sk 033/ 202 02 63
        • psycholog@americi.sk 033/ 202 02 64
        • jedalen@americi.sk 033/ 202 02 65
        • https://www.facebook.com/ZakladnaskolaA.Merici/
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje