• Novinky

            • Oznam o termíne a podmienkach prijímania detí na predprimárne vzdelávanie v materskej škole na školský rok 2022/2023

              Vedenie materskej školy ako súčasti Základnej školy s materskou školou Angely Merici, Halenárska 45 Trnava po dohode so zriaďovateľom oznamuje v zmysle § 59 a 59a zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky č. 541/2021 Z. z. Ministerstva školstva vedy, výskumu a športu SR o materskej škole, že prijímanie detí  uskutoční od 01.05.2022 do 31.05.2022.       

              Písomné žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v materskej škole pre školský rok 2022/2023 je možné podávať osobne v dňoch

               

               10. mája a 11. mája 2022 v čase od 14.00 do 18.00 hod.

               

              v budove základnej školy. Prosíme, aby ste prišli aj so svojím dieťaťom.


              K zápisu je potrebné priniesť:

              • Vypísanú a vytlačenú Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materskej školy (Elektronický formulár pre MŠ bude aktívny od 2.5.2022) TU. Vyplnením písomného vyhlásenia TU je na žiadosti postačujúci podpis iba jedného zákonného zástupcu a rozhodnutie sa teda doručí iba tomuto jednému zákonnému zástupcovi. V opačnom prípade je potrebné podpísať žiadosť oboma rodičmi. Údaje vypĺňajte dôsledne na základe oficiálnych dokumentov (rodný list dieťaťa, občiansky preukaz a pod.) a dodržiavajte správnu diakritiku (dĺžne, mäkčene a pod.). Do poznámky uveďte materskú školu/školy, do ktorých ste ešte podali žiadosť. Pomôže nám to žiadosti efektívnejšie zadministrovať.

              Formulár v printovej podobe je na vyžiadanie v materskej škole.

              • Potvrdenie od všeobecného lekára pre deti a dorast o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní. (Potvrdenie je súčasťou elektronického formulára žiadosti. Pediater pečiatkou a podpisom potvrdí údaje a doplní tiež potvrdenie o spôsobilosti absolvovať vzdelávanie v materskej škole.
              • Krstný list alebo pamiatku o krste.
              • Vyplnený dotazník pre zákonných zástupcov. Na stiahnutie TU
              • Rodný list dieťaťa (k nahliadnutiu z dôvodu kontroly údajov).
              • Ak sa do materskej školy prijíma dieťa, ktoré má zariadením výchovného poradenstva a prevencie zaradeného v sieti škôl a školských zariadení SR identifikované špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby (ďalej len „ŠVVP“), zákonný zástupca k žiadosti a potvrdeniu o zdravotnej spôsobilosti predloží aj:
              • vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a
              • odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast.

              Z vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie ako aj z odporúčania všeobecného lekára pre deti a dorast má byť jednoznačné, či odporúčajú prijatie dieťaťa so ŠVVP:

              • do bežnej materskej školy (ako individuálne začleneného alebo vzdelávajúceho sa v špeciálnej triede bežnej materskej školy) alebo
              • do materskej školy pre deti so ŠVVP (ak ide o materskú školu pre deti so zdravotným znevýhodnením, ide o špeciálnu materskú školu).


              V prípade, že nemôžete doručiť žiadosť osobne, môžete všetky náležitosti doručiť:

              • poštou alebo kuriérom na adresu materskej školy: Halenárska 45, 917 01 Trnava
              • elektronicky: e-schránkou, e-mailom na: materskaskola@americi.sk  


              Podmienky prijímania detí do materskej školy:

              • Na predprimárne vzdelávanie v materskej škole sa prednostne prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné (dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta (vrátane), ktorý predchádza začiatku školského roka, od ktorého bude dieťa plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole podľa trvalého bydliska dieťaťa alebo dosiahlo šesť rokov veku, ale nedosiahlo školskú spôsobilosť a bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania).


              Okrem týchto, zákonom stanovených podmienok, sú v súlade s § 59 ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov sú po prerokovaní v pedagogickej rade a po dohode so zriaďovateľom určené ostatné podmienky prijímania:

              • Deti, ktoré nedovŕšia do 31. 8. vek 5 rokov a zákonný zástupca bude žiadať v školskom roku o predčasné zaškolenie, pričom predloží so žiadosťou aj písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie.
              • Individuálna situácia dieťaťa, ktorej posúdenie je v kompetencii vedenia školy.
              • Deti, ktoré majú v MŠ alebo ZŠ Angely Merici súrodencov.
              • Ostatné deti podľa veku, v závislosti od voľnej kapacity.


              Rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie bude vydané do 30. júna 2022.


              Upozornenie: MŠ pri ZŠ Angely Merici má len dve triedy. Z tohto dôvodu je počet detí, ktoré môžeme prijať veľmi obmedzený, preto odporúčame rodičom, aby zapísali svoje dieťa aj do inej MŠ.



                                                         Mgr. Jana Kleimanová                  PaedDr. Viktória Malovcová, DiS                                         riaditeľka ZŠ s MŠ                              zást. riad. pre MŠ



            • Riaditeľské voľno

              Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Angely Merici, Halenárska 45,Trnava, Mgr. Jana Kleimanová, Vám týmto oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a podľa § 3 ods. 10 vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach  o organizácii školského roka na základných školách, udeľuje na deň 6. mája 2022  (piatok)  riaditeľské voľno  pre všetkých žiakov z organizačných dôvodov – metodický deň učiteľov.

              Žiaci budú v tento deň automaticky odhlásení z obeda v školskej jedálni.

              Mgr. Jana Kleimanová - riaditeľka školy

            • Zber papiera

              Vážení rodičia, milí žiaci!

              Počas mesiacov marec a apríl ste sa mohli pripravovať  na školský zber papiera odkladaním novín, časopisov, letákov..., tak ako Vám bolo oznámené.

              V týždni od 2. mája do 6. mája 2022  by sme chceli po niekoľkoročnej prestávke obnoviť tradíciu zberu papiera.  Zber sa uskutoční na školskom dvore, kde bude umiestnený kontajner a prístup bude bočným vchodom cez zelenú bránu smerom z Dolnopotočnej cez školské parkovisko.

              Vzhľadom na obmedzený prístup a priestor na školskom dvore sme vypracovali harmonogram odovzdávania papiera, aby každý mohol bezpečne, bez väčších komplikácií odovzdať papier.

              Prosíme Vás o dodržanie termínu vyhradeného pre žiakov tried. Naša vzájomná spolupráca a výsledok tejto akcie ovplyvní jej organizovanie v budúcnosti.

              Zbierať a preberať sa bude len papier zviazaný. Kartónové obaly a väzby kníh sa preberať nebudú.

              Zberový papier patrí medzi významné druhotné suroviny, ktorý je možné opätovne spracovať. Zberový papier je vhodnou druhotnou surovinou na výrobu obalových a toaletných papierov, na výrobu kartónov a papiera, ktorý nevyžaduje vysokú kvalitu.

              Spracovanie zberového papiera je veľmi dôležité. Pri výrobe nového výrobku zo zberového papiera je možné ušetriť primárnu surovinu (drevo) a neprodukujú sa ekologicky problematické chemické látky potrebné na rozklad drevnej hmoty na buničinu (celulózu). Zároveň sa šetrí energia a neznečisťuje sa voda, pretože pri výrobe papiera z druhotných surovín spotreba vody a energie predstavuje zlomok oproti výrobe papiera z primárnej suroviny. Jedna tona zberového papiera môže nahradiť až 4 m3 drevnej hmoty alebo 110 ton zberového papiera nahradí drevo z 1 hektára cca 80-ročného lesa.

               

              Veríme, že aj my týmto spôsobom ochránime naše lesy a stromy.

              Víťazné kolektívy budú odmenené.

              Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu!

              Vedenie ZŠ s MŠ A. Merici

            • Fotosúťaž

              Naši žiaci sa zapojili do fotosúťaže s témou Mier za stolom. Hlasovanie prebieha od 1.4. do 12.4. do 10:00 hod. Môžete ich podporiť v súťaži svojim laikom pod fotkou a zdieľaním. Ďakujemee :)

              Hlasovanie

            • Informácie k zápisu budúcich prvákov

              Milí rodičia budúcich prvákov,

              zápis do prvého ročníka sa uskutoční v dňoch 7.4. a 8.4. 2022.

              V najbližších dňoch dostanete mailom presnú informáciu o dátume a čase zápisu Vášho dieťaťa.

              Prosíme o dodržanie Vám prideleného času z dôvodu plynulého zápisu.

               

              Vedenie ZŠ s MŠ Angely Merici

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Angely Merici
        • 033/ 202 02 60 - informácie školy
        • Halenárska 45, 917 01 Trnava V Trnave Slovakia
        • 17643902
        • 2021191172
        • Mgr. Jana Kleimanová, riaditeľka riaditel@americi.sk sekretariat@americi.sk 033/ 202 02 61
        • materskaskola@americi.sk 033 / 202 02 62
        • ekonomka@americi.sk personal@americi.sk 033/ 202 02 63
        • psycholog@americi.sk 033/ 202 02 64
        • jedalen@americi.sk 033/ 202 02 65
        • https://www.facebook.com/ZakladnaskolaA.Merici/
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje