• Novinky

            • SERVIAM TRIČKÁ

              Milí rodičia a žiaci, dávame vám do ponuky školské tričká so znakom uršulínskych škôl - SERVIAM s nápisom ZŠ s MŠ ANGELY MERICI.

              Tričká sú k dispozícii v šiestich farbách a v troch základných modeloch - detské, dámske a pánske vo veľkostiach od 4 rokov do XXL, pánske ešte väčšie.

              Objednať si ich môžu žiaci aj ich rodinní príslušníci.

              Počas pondelka bude rodičom zaslaná detailná ponuka  a žiaci dostanú objednávkový formulár.

              Ak by ste o tričko mali záujem, žiaci nech prinesú vyplnený formulár s peniazmi svojmu triednemu učiteľovi do štvrtka 6.5.

            • ZMENA

              Na základe aktuálneho rozhodnutia vlády SR v uznesení č. 215/2021 z 26. apríla 2021 je od 29. apríla 2021 zrušená podmienka preukazovania sa negatívnym výsledkom testu na COVID-19 pre žiakovjedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti pri navštevovaní prezenčnej formy vzdelávania sa v školách.

              Preukazovanie je potrebné len v okresoch v 4. stupni varovania (tzv. čierne okresy).

              Z uvedeného vyplýva zrušenie povinnosti testovania sa žiakov navštevujúcich 2. stupeň základných škôl a zákonných zástupcov detí a žiakov zúčastňujúcich sa prezenčnej formy vyučovania.

               

              V priestoroch školy sú stále platné hygienické zásady R-O-R (nosenie rúšok, odstup, dezinfekcia rúk).

            • Organizácia školy od 26.4.2021

              Od pondelka 26.4.2021 v našej škole bude prezenčné vyučovanie pre deti MŠ, žiakov 1. stupňa  a aj žiakov 2.stupňa za dodržania platných podmienok podľa Vyhlášky ÚVZ SR 132-133/2021 a Nariadenia Vlády SR 187/2021 .

              Upozornenie:

              Podmienkou účasti na prezenčnom vzdelávaní je pretestovanie zákonného zástupcu žiaka a v 5. až 9. ročníku aj pretestovanie žiaka  a odovzdanie  čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti.

              Potvrdenie o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19 si zákonní zástupcovia pre seba a svoje dieťa zabezpečujú individuálne v zriadených mobilných odberných miestach. 

              Je v najlepšom záujme žiaka, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, zúčastňoval na nej v čo najväčšom rozsahu.

              Podrobnejšie informácie a organizačné pokyny k nástupu žiakov 2. stupňa do školy Vám budú zaslané do osobných správ cez EduPage.

            • Elektronické čestné vyhlásenia

              Vážení rodičia,

              od 26.04.2021 z dôvodu plynulosti vstupu do školy sme sa rozhodli akceptovať elektronické  čestné vyhlásenie prostredníctvom Edupage. Vyhlásenie sa bude podávať vždy k pondelku nového týždňa (7 dňový interval).

              Odoslanie elektronického vyhlásenia s priloženým potvrdením o negatívnom COVID teste alebo výnimke nahrádza Váš podpis, a tým zodpovedáte za bezinfekčnosť Vášho dieťaťa vstupujúceho do školy.

              Bližšie informácie o spôsobe podania vyhlásenia dostanete prostredníctvom triednych učiteľov

            • Organizácia školy od 19.4.2021

              Vážení rodičia a milí žiaci,

              od 19.04. 2021 sa mení organizácia vyučovania v škole nasledovne:

              • 1. stupeň – prezenčne,
              • 8. a 9. ročník – prezenčne,
              • 5.,6. a 7. ročník  - dištančne.
              • ŠKD – prevádzka od 6.40 do 17.00.

               Upozornenie:

                Podmienkou účasti na prezenčnom vzdelávaní je pretestovanie zákonného zástupcu žiaka a v 8. a 9. ročníku aj pretestovanie žiaka  a odovzdanie  čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.

                    Potvrdenie o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19 si zákonní zástupcovia pre seba a svoje dieťa zabezpečujú individuálne v zriadených mobilných odberných miestach. 

              Je v najlepšom záujme žiaka, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, zúčastňoval na nej v čo najväčšom rozsahu.

              Podrobnejšie informácie a organizačné pokyny k nástupu žiakov 8. a 9. ročníka do školy Vám budú zaslané do osobných správ cez EduPage.

            • Informácie k platbám Školská jedáleň

              Vážení rodičia, 

               

              chceli by sme Vás informovať o zmene použitia zálohy na stravné za prvý polrok. Záloha bude použitá na vyrovnanie vzniknutých nedoplatkov (september 2020 - marec 2021) a následne na pokrytie platieb za stravné (apríl - jún 2021). Doležité je, aby ste včas odhlasovali deti z obedov a sledovali si zostatok na účte.


              V prípade otázok píšte na mail: ekonomka@americi.sk

            • Prevádzka ZŠ s MŠ od 7.4.2021

              Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že  po veľkonočných prázdninách  nastupujú do školy:

               

              • od stredy 7.4.2021 všetky deti MŠ
              • od stredy 7.4.2021 všetky deti 1.st. ZŠ
              • 2.stupeň zatiaľ zostáva na dištančnom vzdelávaní

               

               Upozornenie:

                Pri nástupe do školy je povinnosťou zákonného zástupcu:

              • odovzdať  čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti: Čestné vyhlásenie.doc
              • preukázať sa platným negatívnym testom na ochorenie Covid-19 alebo potvrdením, ktoré nahrádza výsledok testu v zmysle vyhlášky č. 132 ÚVZ SR
              • zabezpečiť 2 – 4 rúška pre svoje dieťa

              Testovanie počas veľkonočných sviatkov aj počas pracovných dní zabezpečuje mesto, k dispozícii je niekoľko MOM: MOM v Trnave

               

              Zákonný zástupca, ktorého dieťa nenastúpi do MŠ, ZŠ 1.st., stráca nárok na pandemickú OČR. Deti, ktoré nenastúpia  do školy na prezenčné vyučovanie, nebudú mať ďalej zabezpečené dištančné vzdelávanie.

               

              Prevádzka:

              7.15 – 8.00 hod. – ranný filter, zber čestných vyhlásení a kontrola testov

              8.00 – 16.00 hod. – vyučovanie + ŠKD (pre žiakov prihlásených do ŠKD na začiatku školského roka)

               

              Stravovanie:

              Žiaci budú automaticky prihlásení, je na zodpovednosti rodičov odhlásiť dieťa v prípade neprítomnosti (do utorka 6.4.2021 do 12.00 hod.)

            • Prevádzka ZŠ s MŠ od 22.3.2021

              Vážení rodičia!

              Dovoľujeme si Vám oznámiť, že aj od pondelka 22.03.2021 pokračuje doterajšia prevádzka školského klubu detí (družiny), iba v obmedzenom režime, t.j. iba pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha ich práce im ju neumožňuje vykonávať v domácnosti. Pre všetkých žiakov základnej školy aj naďalej pokračuje dištančné vzdelávanie. 

               

              Ďakujeme za pochopenie.

            • Milí rodičia budúcich prvákov,

              vážime si Váš záujem o našu školu.

              Zápis do prvého ročníka je pre dieťa, ktoré dovŕši 6. rok do 31.8.2021. Zápis sa uskutoční v apríli 2021(podľa epidemiologickej situácie), bližšie informácie dostanete posledný marcový týždeň.

              So zápisom musia súhlasiť obaja zákonní zástupcovia, súhlas potvrdia svojim podpisom na prihláške, ktorá po vyplnení zaznamená Vaše dieťa do databázy záujemcov o zapísanie dieťaťa do prvého ročníka v šk. roku 2021/2022. Prihláška k zápisu prvákov pre šk. r. 2021/2022 bude sprístupnená od 25.3.2021.

              Prosíme Vás, sledujte webovú stránku školy.

            • Aktualita k otváraniu škôl

              Vážení rodičia! 

               

              Na základe aktualizovanej epidemiologickej situácie je okres Trnava naďalej v čiernej farbe podľa aktuálneho platného COVID automatu.

              Od pondelka 8.3.2021 žiaci ZŠ zostávajú naďalej na dištančnom vzdelávaní.

                

              Ďakujeme za pochopenie!

            • Aktualita k otváraniu škôl

              Od pondelka 8.2.2021 až do odvolania budú školy v obciach zaradených do štvrtého stupňa varovania zatvorené.  Žiaci ZŠ zostávajú na dištančnom vzdelávaní.

               

              Ako dlho bude tento spôsob vzdelávania trvať, Vám v tejto chvíli nevieme s určitosťou povedať, pretože sa to môže opätovne meniť rozhodnutiami z vyšších orgánov.


              Taktiež formu vzdelávania ovplyvňuje epidemiologická situácia v našom meste a okrese, okres Trnava je zaradený v poslednom stupni COVID automatu.

               

              Ďakujeme za pochopenie!

            • Informácie k nástupu do školy od 08.02.2021

              Vážení rodičia,

               

              po vydaní uznesenia vlády Slovenskej republiky a po zverejnení rozhodnutia ministra školstva s kompletným manuálom pre školy a školské zariadenia vás budeme informovať o ďalšom postupe pri otváraní škôl a školských zariadení od 08.02.2021.

              Vzhľadom na nepriaznivú epidemiologickú situáciu v našom regióne a dovtedy, kým nebude vydané vyššie uvedené uznesenierozhodnutie, bude prevádzka materskej a základnej školy pokračovať v aktuálnom režime (dištančne).

              Zákonným zástupcom odporúčame absolvovať plošné testovanie počas víkendu (06.02 a 07.02.2021), pretože prípadné prezenčné vzdelávanie detí/žiakov bude podmienené pretestovaním minimálne jedného jeho zákonného zástupcu.

              O nových skutočnostiach týkajúcich sa návratu do škôl a s nimi súvisiacimi úkonmi Vás budeme priebežne informovať prostredníctvom webovej stránky školy (Edupage).

               

              Ďakujeme za pochopenie!

            • Dištančné vzdelávanie pokračuje aj budúci týždeň

              Deti a žiaci sa od pondelka 18.1.2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie. Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz.

              „Napriek našej snahe vrátiť žiakov čím skôr do lavíc, to nebude na budúci týždeň možné. Situácia ohľadom Covid-19 je na celom Slovensku veľmi vážna. S odborníkmi sme preto tento plán prehodnotili a zhodli sme sa na tom, že najbezpečnejšie pre všetkých bude ešte chvíľu vydržať,uviedol šéf rezortu školstva Branislav Gröhling. Reagoval tak na základe diskusií s epidemiologickým tímom a ministrom zdravotníctva.

              Naďalej tak platí rozhodnutie ministra školstva z 8.1.2021, ktoré mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku istých školských zariadení.

              Situácia sa bude opätovne prehodnocovať na budúci týždeň. „V týždni od 18.1. budeme opätovne informovať, ako bude vyučovanie vyzerať od ďalšieho pondelka, 25. januára,“ uzavrel minister školstva B. Gröhling.

            • Milí rodičia!

              S účinnosťou od 11.1.2021 rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu sa mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzka školských zariadení.

              Žiaci prechádzajú na dištančnú výučbu.

              O ďalšom postupe vo vzdelávaní Vás budeme postupne informovať podľa pokynov MŠVVaŠ a RÚVZ.

              Ďakujeme a prajeme Vám požehnaný čas a veľa Božích milostí do nového roku.


    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Angely Merici
      • 033/ 202 02 60 - informácie školy
      • Halenárska 45, 917 01 Trnava V Trnave Slovakia
      • 17643902
      • 2021191172
      • Mgr. Jana Kleimanová, riaditeľka riaditel@americi.sk sekretariat@americi.sk 033/ 202 02 61
      • materskaskola@americi.sk 033 / 202 02 62
      • ekonomka@americi.sk personal@americi.sk 033/ 202 02 63
      • psycholog@americi.sk 033/ 202 02 64
      • jedalen@americi.sk 033/ 202 02 65
      • https://www.facebook.com/ZakladnaskolaA.Merici/
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje